Tip van de week

Het is winterweer!

Naast voor verkeersellende zorgen die mooie witte vlokken gelukkig ook voor heel wat speelplezier. Bescherm jezelf en je kinderen optimaal tegen de koude en combineer verschillende laagjes wol! Bij Zonnehoed vind je een uitgebreid assortiment wolletjes van onder andere Disana, Manymonths en Engel. Van boven tot onder in wolletjes? Het kan! Mutsen, wanten, slofjes, jassen, ondergoed, …. Wij hebben het allemaal!

Wil je nog even de voordelen van wol op een rijtje of vraag je je af hoe je die wolletjes nu weer best onderhoudt? Wij zetten het voor jou nog eens op een rijtje:

Wol is warmteregulerend.
Dit betekent dat het reageert op je eigen lichaamstemperatuur en dus lekker warm is als het koud is (zoals nu) maar net verkoelend is op warme dagen.
Bovendien is wol zelfreinigend.
Het trekt geen vuiltjes aan en moet amper gewassen worden, vaak is even luchten al voldoende om je wollen kleertjes weer fris te maken.

Indien je wolletjes toch gewassen dienen te worden houd dan onderstaande tips in acht:

  • De meeste wollen kledij kan in de wasmachine op een koud wolwasprogramma. Let op plotse temperatuursschommelingen waardoor de wol kan ‘schrikken’ en krimpen. Als je kledij in de warmte bewaard wordt was je bijvoorbeeld beter op 30° ipv koud. Anderzijds is het spoelwater bij vele wasmachines koud waardoor je ook risico loopt op schrikken als je op een warm wolprogramma wast.
  • Gebruik een speciaal (biologisch) wolwasmiddel en geen wasverzachter.
  • Centrifugeer aan een lage snelheid.
  • Laat de wollen kledij liggend drogen.
  • Wil je je wollen kledij mooier houden en langer laten meegaan stop het dan in een waszakje en was niet samen met kleding waar gespen en ritsen in zitten.
  • En last but not least stop wollen kledij nooit, nooit, nooit in de droger.