Samen tegen Covid-19

Je kent ondertussen vast wel hét advies: afstand houden, goede handhygiëne en gebruik van mondmaskers. Bij Zonnehoed hebben we heel wat producten die je hierbij kunnen ondersteunen. En ervoor kunnen zorgen dat deze tijd zo aangenaam mogelijk wordt! 😉

Hier zetten we enkele producten in de kijker die jou hopelijk kunnen helpen om gezond de winter door te komen.

Mondmaskers van Loud + Proud

Deze 2-lagige mondmaskers zijn gemaakt van 100% biokatoen en GOTS gecertificeerd. Je kan ze wassen op 60° en zijn gemakkelijk op maat te maken door de striklintjes. We hebben er met leuke mieren- en apenprints.

 

 

Handzeep van Attitude

De handzeep van Attitude bevat Moringa-zaadextract dat een reinigende en zuiverende werking heeft. Het vermindert de hechting van verontreinigende stoffen en ontgift de huid. De handzeep reinigt je handen zonder je huid uit te drogen.

Ook verkrijgbaar in Bulk verpakking!

Ontsmettende spray en zeep van Sjankara

Vanwege de wereldwijde onrust ontstaan door het corona-virus heeft Sjankara een ontsmettende spray en zeep ontwikkeld.

Met de spray kun je niet alleen je handen ontsmetten, maar ook deurklinken en andere voorwerpen en oppervlakken. Naast gedenatureerde alcohol ( 70% ) bevat deze enkele daarvoor geschikte etherische oliën:

  • Oregano – rijk aan het fenol carvacrol. Oregano is de allerkrachtigste ontsmetter, maar in pure vorm zeer irriterend voor de huid;
  • Ho-hout – bevat vooral linalool en is huidvriendelijk;
  • Palmarosa – bevat vooral geraniol en is huidvriendelijk;

Tenslotte zijn er 2 ontsmettende alcoholen om de oliën een milde toepassingsvorm te geven. De spray zit in een glazen fles van 100 ml en is voorzien van een spraykop.

De ontsmettende zeep die Sjankara heeft ontwikkeld helpt je om op een verantwoorde manier je handen ontsmetten. Zeep en frequent wassen staat garant voor uitdroging van de huid.
Om dit te voorkomen koos Sjankara voor een neutrale douche-olie als basis voor deze handzeep.
Verder bevat bevat deze handzeep dezelfde etherische oliën als de spray (zie hierboven). De handzeep zit in een fles van 250 ml.

Nathalie schreef een blog bericht over de Ravintsara synergie van Sjankara. Lees hier wat deze voor jou kan doen!

 

Last but not least: Handcrèmes van Weleda!

De ontsmettende sprays die overal in de winkels en andere openbare ruimtes staan en het frequent wassen van je handen drogen je handen uit. Een beschadigde huid is een open deur voor allerlei ziektekiemen. Wrijf dus iedere avond of zelfs meermaals per dag je handen in met handcrème!

 

Geïnteresseerd in 1 of meerdere van deze producten? Neem dan een kijkje op de webshop!