Hoe doe jij aan zelfzorg?

Hoewel het een ander jaar was dan dat we ons ooit hadden kunnen inbeelden, zijn er enkele vaste waarden die voor ons ook nu van toepassing blijven. En één daarvan het is maken van goede voornemens voor het nieuwe jaar.

2020 is voor ons een jaar waarin alle ‘afleiding’ wegviel, en we eens te harder geconfronteerd werden met wie we zelf zijn. Als alles rondom ons wegvalt, het contact met collega’s, vrienden & familie, de wekelijkse hobby’s, de uitjes op restaurant en café, … wat blijft er dan over? Wijzelf, en ons gezin. 😊
Voor sommigen een confronterende realiteit, voor anderen een zalige tijd.

Het belang van zelfzorg kwam voor ons eens te meer naar boven: want voor wie zelf goed in zijn of haar vel zit, zijn onzekere tijden als deze wat vlotter door te komen. En “als iedereen goed voor zichzelf zorgt, wordt er voor iedereen goed gezorgd”.

Ons belangrijkste goede voornemen voor 2021 is dan ook voldoende zelfzorg nemen. Niet altijd evident als je een gezin hebt, en een job als ondernemer. Maar zo belangrijk!

Hoe doe jij aan zelfzorg?

  • Kan je de stilte opzoeken als je er behoefte aan hebt?
  • Slaag je erin voldoende te bewegen? En je lichaam fit te houden? Een sterke fysiek helpt absoluut om mentaal weerbaarder te zijn, dat leert onze ervaring ons in elk geval.
  • Neem je de tijd en ruimte om voor gezonde voeding te kiezen?
  • Doe je voldoende activiteiten die je energie geven, zodat je totale energiebalans positief is?

Waar wij alvast heel erg van kunnen genieten, is ontspannen in de badkamer. Een dampend bad nemen met een lekker geurtje erin, onszelf insmeren met doordringende lichaamsolie, …
En het Weleda-assortiment helpt ons hierbij. 100% natuurlijke producten, en dankzij de heerlijke geuren, waan je je ook echt in de natuur. Ons lichaam vertelt ons dat het goed is. 😊

Dit jaar bestaat Weleda 100 jaar. En dat wordt gevierd met tal van acties! Hou zeker onze Facebook, Instagram en webshop in de gaten voor meer nieuws hierover.