Duurzaamheid bij Zonnehoed

Wat doet Zonnehoed allemaal om duurzaam te zijn? We lijsten het hier even op volgens de SDG’s. 1. We zijn een kledingpunt voor Parents for life. Heb je nog goede bruikbare kledij voor kinderen tot 12 jaar dan mag je die bij ons binnenbrengen. Wil je zelf graag ecologische kledij kopen maar heb je het niet breed, vraag er ons naar en wij helpen je verder. Sommige ecologische stappen besparen ook heel wat in je portemonnee, zoals wasbare luiers bijvoorbeeld.

2. Door te kiezen voor duurzame merken dragen we bij aan faire lonen voor de arbeiders die onze producten maken waardoor zij een beter leven kunnen opbouwen en dus geen honger hoeven te lijden.

3. Nathalie is vroedvrouw en lactatiekundige, ze kan je met raad en daad bij staan om op een zo natuurlijke mogelijke manier te bevallen en je kindje te voeden met eigen melk. Onze workshop “Gedragen Ouderschap” geeft je een stevige basis om je bevalling tegemoet te treden en je kindje te verwelkomen.  We sponsorden ook ROOTS, het burn-out project van Ourobouros.

4. Door jullie zo goed mogelijk te informeren in de winkel, online en via workshops hopen we jullie sterk te maken om zelf aan de slag te kunnen. Hoe meer je weet hoe beter je je kan verwoorden naar anderen toe en hoe beter je in staat bent om je te verdedigen, bewuste keuzes te maken en problemen op te lossen. We zijn ook sponsor van Het Groene Lilare in Sint-Maria-Latem.

5. Onze winkel en webshop zijn zo goed als volledig genderneutraal. Onze etalagepoppen kregen ook allemaal een genderneutrale naam.

6. Ecologische huishoud- en verzorgingsproducten zorgen ervoor dat het milieu minder belast wordt. Het water wordt dus minder vervuild dan door andere producten.

7. We hebben de nieuwe winkel geïsoleerd en binnenkort verwachten we de  installatie van een nieuwe energiezuinigere verwarmingsketel.

8. In Europa zijn de arbeidsomstandigheden normaal gezien beter. Daarom proberen we zoveel mogelijk merken te kiezen die geproduceerd worden binnen Europa (ook omwille van het transport). Daarnaast kijken we naar merken waar goede arbeidsomstandigheden belangrijk zijn. Zo zijn we zeker dat de arbeiders die onze producten maken, een eerlijk loon krijgen

10. Door te kiezen voor genderneutrale kledij en merken te kiezen die eerlijke lonen aan hun arbeiders geven dragen we ons steentje bij aan het verminderen van ongelijkheid.

11. In de tuin hopen we jullie ook te verwelkomen, samen met jullie kinderen om allerlei dingen te beleven in de natuur. Daphné komt met de fiets naar het werk. We proberen dit ook te promoten naar klanten toe door acties te doen tijdens de Week van de Mobiliteit.

12. We kiezen duurzame, ecologische of biologische merken voor onze winkel. En zorgen dat je naar huis gaat met spullen die je echt nodig hebt. Door te kiezen voor biokatoen en dergelijke zijn de arbeidsomstandigheden beter want de arbeiders hoeven niet met allerlei giftige producten te werkenWe sponsoren dit jaar Velt en Milieufront Omer Wattez. We zetten ook allerlei klimaatacties in de kijker zoals Week van de mobiliteit en organiseren workshops om je te informeren rond allerlei klimaatthema’s.

13. We sponsoren dit jaar Velt en Milieufront Omer Wattez. We zetten ook allerlei klimaatacties in de kijker zoals Week van de mobiliteit en organiseren workshops om je te informeren rond allerlei klimaatthema’s. We gebruiken voor onze pakketjes dozen waarin de producten zijn toegekomen. Zo worden de dozen nog eens gebruikt en komen ze niet direct terecht bij Papier en karton. We gebruiken ook steeds papiertape en papieren labels zodat je de dozen achteraf gemakkelijk kan recycleren.

14. Ecologische producten hebben minder impact op het milieu waardoor het waterleven dus geen of minder schade zal ondervinden wanneer deze producten in het water terechtkomen.

15. Onze producten zijn ook cruelty-free, dit wil zeggen dat ze niet getest worden op dieren. Wist je trouwens dat we kippen hebben in de Zonnehoed tuin?

16. Mooie witte vredesduiven hebben we ook in de Zonnehoed tuin. In onze winkel kan je in alle veiligheid borstvoeding geven aan je kindje. We hebben allerlei plekjes waar je rustig kan zitten. We staan open voor iedereen, dik – dun, klein – groot, jong – oud, gekleurd – niet gekleurd, M – V – X, ….

17. We proberen lokale initiatieven te ondersteunen. Zo zijn we afhaalpunt voor de groente- en fruitpakketten van Ourobouros en de boeketabonnementen van Rijk Bos Bloemen.

Vind jij dat we nog beter kunnen? Laat ons zeker weten wat je vindt dat er nog moet veranderen!

Gezondverstandig schreef ook een artikel over ons. Je leest het hier.