Aromatherapie

Wie heeft het allemaal al ontdekt? Wat zijn je favoriete etherische oliën?

Hier ten huize, én bij Zonnehoed, staat momenteel de synergie Ravintsara van Sjankara op kop.

Oh ja, eerst even uitleggen wat een synergie precies is? Een synergie is een mengeling van verschillende essentiële oliën (E.O.). Door verschillende van die etherische oliën samen te gebruiken (of door ze te mengen met een plantaardige basisolie) vullen de therapeutische eigenschappen van de ingrediënten elkaar aan. De mengeling geeft dus een middeltje dat sterker en efficiënter is dan mocht je elke E.O. afzonderlijk gebruiken.

Waarom kiezen we nu voor de Ravintsara synergie van Sjankara?

Inhoud: Ravintsara (Cinnamomum camphora var. ravintsara), eucalyptus radiata (Eucalyptus australiana ssp. radiata), saro (Cinnamosma fragrans).

 

 

 

 

 

 

 

Deze drie etherische oliën samen geven een mengsel dat stimulerend werkt voor het immuunsysteem. Het helpt je vechten tegen virussen. Ze hebben bovendien ook een antivirale werking op zich. De mengeling heeft ook een gunstige invloed op de ademhaling; het maakt het ademen gemakkelijk in geval van een virale luchtweginfectie.
Je kan de synergie dus zowel preventief als curatief gebruiken.

Nu met Covid19-pandemie is het belangrijk dat we ons immuunsysteem een boost geven; deze synergie kan daar alvast bij helpen. De antivirale werking op zich is uiteraard ook heel nuttig. Vandaar dat we het in de winkel ook preventief verstuiven. Daarnaast blijven afstand houden, handhygiëne en een mondmasker natuurlijk ook heel belangrijk. Hopelijk kunnen we door met z’n allen een steentje bij te dragen deze vreselijke en stressvolle tijd tot een goed einde te brengen.

Groetjes Nathalie