Activiteit - Ergonomisch dragen: heupdragen

Beschikbaarheid: Op voorraad (6)

Wist je dat je al vanaf de geboorte je baby op de heup kan dragen?
Wist je dat er verschillende hulpmiddelen bestaan om je kindje op de heup te dragen? 
Wist je dat je ook je baby kan voeden wanneer je hem of haar in een ringsling draagt? 

Heupdragen is voor een vrouw eigenlijk een heel natuurlijke manier om een kind te dragen. De bredere heupen fungeren als een soort natuurlijk kussen waarop het kind kan zitten. En ook het lichaam van een kindje lijkt perfect 'gebouwd' om zo gedragen te worden. Het kleintje zit automatisch met opgetrokken knietjes en licht gespreide beentjes. Ja, de baby en de zijkant van moeder passen perfect in elkaar.

Tijdens deze workshop besteden we veel aandacht aan de ringsling. Een ringsling is snel aan. En het is een veilige manier om je kind 'handsfree' op de heup te dragen. Helaas nog niet zo bekend -en bijgevolg ook ondergewaardeerd- in draagland, maar eens je er mee weg bent, is een ringsling een onmisbaar hulpmiddel in elk jong gezin. 
Daarnaast proberen we het heupdragen ook uit met andere draagsystemen: korte of lange geweven doek, wrap- of meitai, .... Zelfs sommige full buckle SSC's zijn er perfect voor bruikbaar. 

We oefenen eerst met een pop en vervolgens kan je indien gewenst eens proberen met je eigen kindje. Maar ook wanneer je kindje nog niet geboren is of als partner, grootouder, babysit, professional, ... ben je van harte welkom.
Heb je al een draagsysteem, dan kan je die gerust meebrengen. En anders mag je altijd materiaal van ons lenen.

Baby'tjes zijn uiteraard welkom, met of zonder babysit.

Deze workshop wordt gegeven door Nathalie Corne, draagconsulent en vroedvrouw.

Actuele data en uren vind je op onze kalender. In het balkje bij "Maten" kan je de gewenste datum selecteren. Meer info over Nathalie, dragen of onze tarieven? Lees dan hier verder. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »